Misleidende aanbiedingen

15 MAR, 2021

Ook jij hebt vast wel eens het gevoel dat je gefopt wordt als je in de supermarkt staat en naar een aanbieding kijkt. Lijkt de aanbieding te mooi om waar te zijn? Of heb je het gevoel dat de prijzen veranderd zijn, zodat iets een aanbieding lijkt, maar het niet is?

Vaak klopt een aanbieding gewoon, maar in sommige gevallen heeft jouw gevoel het bij het juiste eind! Kijk bijvoorbeeld naar deze aanbieding:

Door de gebruikte kleuren gaat je oog meteen naar het rode blok met 2 stuks voor € 6,-. Mooi! Klinkt goed. Maar als je goed kijkt is de originele prijs € 2,95. Ja... De originele prijs is lager dan de aanbieding... Nou staat de originele prijs er hier nog groot naast, maar in de winkel is dat vaak een stuk kleiner, of helemaal niet meer te zien. Goed opletten dus wanneer je naar aanbiedingen kijkt! Of dit bewust is, of een klein foutje waar de winkel zich ook niet bewust van is zullen we niet weten.

Promo geeft overzicht

Het mooie van Promo is dat alle prijzen en aanbiedingen van de verschillende winkels in 1 scherm met elkaar vergeleken worden. Alles staat gesorteerd op prijs en de goedkoopste staat bovenaan. De prijs die je ziet is de prijs per stuk, zodat je gemakkelijk een normaal product, een 2 + 2 gratis of een 50% korting aanbieding kunt vergelijken. Het probleem van misleidende advertenties lost zichzelf zo in één klap automatisch op:

Zoals je ziet zijn alle aanbiedingen netjes op prijs gesorteerd en staat de goedkoopste optie bovenaan. In dit geval is dat Albert Heijn, voor slechts €1,43 per fles shampoo. Zo'n €1,50 goedkoper dan de hierboven genoemde misleidende aanbieding dus! Open daarom altijd even Promo als je een aanbieding in de winkel ziet. Het kan maar zo zijn dat één winkel verderop er een veel betere aanbieding is. Koop meteen een aantal verpakkingen in en zo heb je snel weer een mooie besparing gedaan!

Heb jij Promo al? Download nu in de App Store of Play Store en bespaar met gemak tientallen euro's!

Betaal nooit meer teveel

Download Promo gratis en start met besparen

Download