Duurdere boodschappen door Corona: Promo helpt!

26 JUL, 2021

Door corona gaan onze boodschappen duurder worden. Je kan er niet omheen, vorige week stond dit bericht in elke krant die je maar in je handen kon krijgen. Producenten zoals bijvoorbeeld Unilever lopen tegen zulke hoge kostenstijgingen aan, dat ze die gaan doorberekenen aan de supermarkten. Op hun beurt zullen de supermarkten dit weer gaan doorberekenen aan de consument.

We betalen inmiddels al gemiddeld 3% tot 4% meer voor onze boodschappen ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging zal de komende tijd doorgaan. Hoe dat kan? Corona heeft de hele wereld op z’n kop gezet: Veel processen hebben stilgelegen of zijn naar beneden bijgeschaald doordat de vraag wegviel. Nu alle lockdowns langzaamaan worden opgeheven neemt de vraag naar producten weer toe, maar het aanbod is nog niet terug op het oude niveau. Veel grondstoffen zijn lastiger te krijgen en dus duurder. Denk aan palmolie, granen en suiker. Palmolie zit in veel producten, waaronder shampoo, maar ook pindakaas.

De consument betaalt

Linksom of rechtsom gaat de consument betalen. Jij dus. Een paar cent hier, een paar dubbeltjes daar. Maar soms vinden de prijsstijgingen plaats op een veel minder duidelijke manier. Producenten kunnen bijvoorbeeld 50 gram minder in een verpakking doen. Of ze halen 2 koekjes uit de verpakking, maar vragen nog steeds dezelfde prijs. Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk betaal jij.

Promo schiet te hulp

Gelukkig hebben we de Promo app. In de Promo app kun je gemakkelijk jouw favoriete producten opzoeken (denk aan shampoo, bier, wasmiddel, deodorant, etc.) en zie je waar op dit moment de laagste prijs en de beste aanbieding te vinden is voor jouw producten. Je kunt momenteel prijzen vergelijken tussen de Trekpleister, DA, Kruidvat, Albert Heijn, Etos en Coop. We werken hard aan het toevoegen van nog meer winkels, dus hou de app in de gaten!

Betaal nooit meer teveel

Download Promo gratis en start met besparen

Download